De Huilbaby

Het British Medical Journal ontkrachtte een eerder gedane uitspraak, dat het innemen van probiotica verbetering zou geven bij huilbaby’s.
Onderzoek van TNO wees al eerder uit dat ouders soms uit wanhoop, huilende baby’s schade toebrengen.
Gebleken is echter, dat een behandeling met artrokinesiologie het probleem kan verhelpen. Vaak is één enkele behandeling al voldoende om het huilen te laten stoppen en de houding van het babynekje te normaliseren.  

De Huilbaby

• Een gezonde baby huilt doorgaans anderhalf uur per dag. Als een zuigeling gedurende drie uren per dag op meer dan drie dagen per week, gedurende tenminste drie opeenvolgende weken huilt, is er sprake van een huilbaby.
Wat de oorzaak is van het huilgedrag, is volgens het onderzoek lastig te achterhalen. Vaak wordt gedacht aan problemen in de darmflora, allergie of overprikkeling.
Kloosterman wijst erop dat er nog onvoldoende aandacht wordt geschonken aan de impact die een bevalling heeft op vooral de cervicale en hoog thoracale wervelkolom. En daardoor mogelijk ook op het zenuwstelsel van de zuigeling.
Zelfs als de bevalling redelijk soepel lijkt te verlopen, kan het zijn dat de wervelkolom zich te sterk heeft moeten aanpassen (te vergelijken met een whiplash) waardoor ook het zenuwstelsel geïrriteerd wordt.
Bij tang- en vacuüm verlossing en vaak ook bij sectio is de kans op overbelasting van de wervelkolom nog groter.
Het huilen verdwijnt vaak wel na verloop van tijd omdat het lichaam een uitwijkhouding vindt, maar het probleem is dan niet opgelost en zal op den duur blijvend tot problemen leiden.
Maar een behandeling waarbij met lichte vingerdruk de harmonie in het bewegingsapparaat wordt hersteld, blijkt direct en langdurig de gezondheid van de zuigeling te bevorderen.